Stel Uw Eigen Offerte Samen

Bedankt voor de interesse in onze diensten!

Hoe kan ik zelf een offerte opstellen voor mijn aanstaande renovatie project?

Omdat het voor klanten vaak lastig is een eerste indruk te krijgen van de werkzaamheden en kosten van een renovatie project hebben wij een overzicht gemaakt van de werkzaamheden inclusief bijbehorende kosten. De kosten zijn exclusief btw. De btw op materialen bedraagt altijd 21%, op de meeste arbeid ook. Het 9% tarief is van toepassing op de werkzaamheden; isoleren, schilderen, stukadoren en behangen, mits de woning ouder is dan twee jaar.

Let wel: in de voorbeelden die wij noemen gaan we uit van onze ervaring bij het renoveren van een appartement/woning van ca. 80 m², gebouwd vanaf 1960, in de regio Amsterdam. In oudere woningen voeren wij ook vaak verbeteringen door aan vloeren en wanden, t.b.v. isolatie en draagkracht

Badkamer renovatie:

Bij het renoveren van een badkamer demonteren/slopen wij de oude badkamer. Op basis van de gemaakte plannen passen wij de vorm en indeling van de badkamer aan. Het bestaande installatiewerk wordt zo veel als mogelijk vervangen, om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Uiteraard worden waterleidingen en afvoerbuizen in de wand en/of vloer weggewerk. Er wordt een inloopdouche met afvoer drain (douchegoot) gemaakt en t.b.v. het afschot wordt de vloer verhoogd.

Als het installatiewerk gereed is maken wij de wanden tegel klaar, grove oneffenheden worden opgevuld en alle hoeken worden waterdicht gemaakt met kimband. De wanden worden tot het plafond betegeld. Bij het tegelen van de badkamer houden wij rekening met een mooie verdeling van de tegels en het tegelpatroon. Als het tegelwerk gereed is dan wordt het tegelwerk gevoegd worden de hoeken gekit, waarna de sanitairproducten en het badkamermeubel geplaatst kunnen worden.

Meestal wenst de klant een verlaagd plafond met spots, nadat het nieuwe plafond gestuukt is, schilderen wij dit in de gewenste kleur.

Uiteraard voeren wij sloopafval af in een daarvoor bestelde container.

De kosten voor een badkamerrenovatie lopen sterk uiteen en zijn mede afhankelijk van de producten die gekozen worden.

Prijsindicatie: €10.000 – €25.000

Beton cire:

Als alternatief voor tegels kunt u ervoor kiezen om de badkamer met beton cire, beton stukwerk, af te werken. Om scheurvorming te voorkomen moet de ondergrond draagkrachtig, vast en stijf zijn. Beton cire wordt in meerdere lagen aangebracht en kost veel arbeid. De waterdichtheid van het materiaal komt door het mixen van een speciale hars in de laatste afwerking laag.

Prijsindicatie: €160 p/m²

Keuken gereedmaken voor plaatsing/keuken plaatsen:

Bij de aanschaf van een keuken kan de keukenleverancier de keuken installeren of een aannemer. De keukenleverancier levert bij aanschaf technische tekeningen van de keuken waarin precies staat ingetekend waar de aansluitpunten voor elektra, water en afvoeren moeten komen. O.b.v. deze tekening doen wij het installatiewerk ter voorbereidingen voor het plaatsen van de nieuwe keuken. Onderdeel hiervan is het aanpassen van de meterkast t.b.v. het koken op inductie.

Bij het plaatsen van de keuken is het van belang dat de achterwand vlak is en als de keuken in een hoek komt, dat de hoek haaks is. Daarnaast moet de achterwand dragend zijn. Indien de achterwand een massieve wand is, dan draagt die voldoende bij het gebruik van de juiste pluggen. Als het een holle wand betreft dan heeft het onze voorkeur hier ‘achterhout’ in te plaatsen, waar de keukenkasten aan bevestigde kunnen worden.

Als de keuken geplaatst en gesteld is, dan tegelen wij een ‘backsplash’ achter het aanrechtblad. Voor het installeren is ons uitgangspunt dat de keukenkasten als kast worden aangeleverd en niet ter plekke nog in elkaar gezet moeten worden.

Prijsindicatie: €5.000 – €10.000

Stukwerk:

Als de ruwbouw is afgerond dan kan de woning gestuukt worden. Stukwerk kan op veel verschillende ondergronden worden aangebracht. Het is van belang dat de ondergrond draagkrachtig, vast en stijf is. Hout is bijvoorbeeld en materiaal dat leeft en in de regel kan men hier niet overheen stuken. Voor de juiste hechting wordt de ondergrond eerst behandeld met de juiste primer. De prijs wordt geoffreerd per vierkante meter.

Prijsindicatie: €25 – €30 p/m²

Electra werk:

Bij het renoveren van een woning kan het elektrawerk niet ontbreken. Bij het aanpassen van de woningindeling moeten schakelaars en lichtpunten op een andere plek geplaatst worden. In oude woningen zitten de stopcontacten en schakelaars vaak hoog in de wand, deze verlagen we en vanuit de meterkast en de centraaldozen trekken we nieuwe draden. Uiteraard worden alle stopcontacten geaard uitgevoerd in onze renovatie.

Indien noodzakelijk plaatsen wij een nieuwe groepenkast, we installeren elektrawerk t.b.v. wasmachine/droger en bereiden de badkamer voor op spots, spiegelverlichting en stopcontacten.

Voor aanpassingen aan elektrawerk moeten we ook vaak boren en frezen in wanden en eventueel de vloer.

Prijsidicatie: €5.000

Installatie werk:

Dit installatiewerk betreft alles wat met water en gas te maken heeft. Onder andere het vernieuwen van de waterleidingen, afvoeren, centrale verwarming, vloerverwarming, elektrische boiler en ketel.

Afhankelijk van de staat van het installatiewerk en de wensen van de klant voeren wij het werk uit. Onze voorkeur gaat er altijd naar uit om ons werk zo grondig mogelijk te doen, zo vervangen wij de waterleidingen het liefst vanaf waar ze de woning in komen. Wij controleren de rookgasafvoer bij het plaatsen van een nieuwe ketel en vervangen die indien noodzakelijk. Dit alles om er zeker van te zijn dat het installatiewerk weer lange tijd mee gaat. Afhankelijk van de woningisolatie, vloerafwerking en gebruikswensen adviseren wij ook vaak om vloerverwarming te overwegen. Dit is vaak goedkoper dan radiatoren vervangen en zorgt naast meer ruimte voor warme voeten!

Prijsidicatie: €5.000

Schilderwerk:

Kleine oppervlaktes in een wc of badkamer schilderen wij zelf. Indien de hele woning geschilderd moet worden, dan schakelen wij altijd een van onze vaste onderaannemers in.

Voor de prijsindicatie worden wanden en plafonds opnieuw gesausd of gespoten en binnendeuren en kozijnen opnieuw geschilderd.

Prijsindicatie: €4.000 – €8.000

Vloer prijs op aanvraag

Bij het renoveren van een woning komt de vloer vaak als laatste aan bod. Belangrijk om te weten is dat bij het verplaatsten van wanden of keukens de vloer ter plaatse van de oude wanden of keukens aangevuld moet worden.

Als we een compleet nieuwe vloer aanbrengen dan is de keuze van de afwerkvloer afhankelijk van de ondervloer, of moeten we de ondervloer aanpassen naar de afwerkvloer. Niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Sommige vloeren worden gelijmd en in zo’n geval moet de ondervler vaak eerst geëgaliseerd worden.

De keuze in vloeren is zo gigantisch breed dat het lastig is een prijsindicatie te geven. Mocht u voor uzelf een kostenraming willen maken, voor €90,- p/m² is het aanschaffen en leggen van een mooie vloer realistisch.

Offertebedrag

Op basis van de indicatieve prijzen kan een kostenoverzicht er als volgt uit zien.

wevebouwbedrijf offerte

Stel Een Vraag

Stel uw vragen door het onderstaande formulier te voldoen of neem contact met ons op per telefoon.

1 + 11 =

Contact

Postadres:
Reggestraat 10-1
1078CZ Amsterdam
Nederland
Erik Veldhuijsen: 06 26473315
Minne Westra: 06 44577461

Social Media